Spämmäys

Meemi.infosta
Tunnettu myös tästä Monty Python -sketsistä

Spam eli suomalaisittain spämmäys merkitsee jonkin verkkosivun tai viestipalvelun roskaamista sekä floodausta tyhjänpäiväisellä tekstillä ja/tai tiedostoilla. Spämmäys on useimmilla laudoilla kielletty. Ylilaudalla spämmäys on satunnaisessa ja sekalaisessa jokapäiväinen riesa.

Jotkut ihmiset omistavat suuren osan ajastaan spämmäykselle ja sen sivutuotteiden eli spämmilankojen näkyvillä pitämiseen. Yleisiä aiheita tälle ovat muun muassa uutislinkit sekä nyymeissä peppukipua aiheuttavat aiheet, kuten maahanmuuttajat, naisten huoruus, piccolopakotus ynnä muuta.

Sopsy avaa erään hommaspämmäystä harjoittavan nyymin toimintaa /meta/:ssa 2. joulukuuta 2018.

Spämmäyksen vastaisena toimenpiteenä Ylilaudan Sekalaisessa kiellettiin loppuvuonna 2018 uutislinkkien postaaminen, jos kyseessä ei ollut erityisen merkittävä tapahtuma, sekä tietyn lajin hommalangat. Molemmille lankatyypeille oli yhteistä se, että AP ei langan luomisen jälkeen enää postannut lankaan itse muuten kuin bumppiakseen sitä.

Kuinka spämmätä huomaamattomasti

Yhden langan sisällä on mahdollista spämmätä helposti käymällä keskustelua itsensä kanssa kahdella käyttäjällä. Keskustelun sisällön voi halutessaan kopioida jostain muualta. Joulukuussa 2012 Ylilaudalla nähtiin arkistoon mennyt lanka, jossa AP keskusteli usealla käyttäjällä keskenään holokaustin olemassaolosta usean sadan viestin verran.