Suomi Hävittäjä

Meemi.infosta
Kuvakaappaus Suomi Hävittäjän tilistä Instagramissa

Suomi Hävittäjä on erään kalevin kesällä 2020 aloittama pakotus/pakkomielle, jonka mukaan Suomen seuraavaa hävittäjälentokonetta valitsevassa HX-hävittäjähankkeessa olisi salaa mukana Suomessa rakennettava hävittäjämalli tai että sellainen pitäisi olla mukana. Hävittäjän kehittäminen olisi väitetysti huomattavasti halvempaa kuin sen ostaminen ulkomailta. Suomi Hävittäjän olemassaolosta ei ole mitään käytännön todisteita, jos mukaan ei lasketa kyseisen nyymin kotonaan lentokoneiden muovisista pienoismalleista kasaamia Frankensteinin hirviö -tyyppisiä sekasikiöitä ja niistä ahkerasti postailemiaan kuvia.

Suurin osa Suomi Hävittäjää käsittelevistä langoista on ollut /sota/-alalaudalla, mutta sitä on pakotettu myös muilla alalaudoilla. Myöhemmin siitä on tullut satunnainen vieras myös muiden nyymien postauksissa. Aihetta on yritetty lisätä myös Wikipediaan, tosin huonolla menestyksellä. Siitä on tehty myös kansalaisaloite – on varsin epätodennäköistä, että siinä mainittuja "muualla kerättyjä" kannatusilmoituksia on olemassa.

Pakotukseen käytetyn ajan ja sen yleisen älyttömyyden vuoksi nyymit ovat myös epäilleet, että jutussa jäljet johtaisivat trollitehtaaseen. Ajatuksena on, että HX-hävittäjähankkeen piirissä perseilemällä suomalaisia yritettäisiin houkutella kannattamattomaan ja käytännössä mahdottomaan ideaan kotikutoisesta hävittäjästä sen sijaan, että hävittäjät hankittaisiin jostakin maasta, jossa on jo valmis ja toimiva hävittäjälentokonemalli. Suomi Hävittäjän alulle laittanut henkilö on kuitenkin suhteellisen helppo selvittää pienellä Googlen konsultoinnilla, eikä kyseisellä henkilöllä ole Venäjälle linkkei.

Aiheesta muualla