Taloyhtiön puheenjohtaja

Meemi.infosta
>ET VOI TUPAKOIDA TALOYHTIÖN ALUEELLA!

Taloyhtiön puheenjohtaja on soyjakiin etäisesti perustuva Ylilaudalla 2021 syntynyt meemi. Meemi on huonosti paintilla piirretty hahmo, jolla on iso nenä, silmälasit ja lippis. Meemissä taloyhtiön puheenjohtaja kieltää kaikkea.

Alun perin meemi syntyi langoista, jossa karikatyrisoitiin vihertekstillä yleisesti kiellettyjä asioita ja joihin liitettiin kuva soyjakista, mutta kevään ja kesän 2021 aikana meemi kypsyi nykyiseen muotoonsa erillisenä meemikuvana taloyhtiön puheenjohtajasta. Sittemmin meemistä on kehittynyt erilaisia variaatioita, jossa taloyhtiön puheenjohtaja on muokattu yleensä virkamieheksi, muuksi esivallan edustajaksi tai satunnaiseksi ulisijaksi.

Vaikka alun perin meemiä on käytetty kuten soyjakkia (asetettu karikatyrisoitava henkilö naurunalaiseksi), erityisesti taloyhtiön puheenjohtaja on kehittynyt myös post-ironiseksi meemiksi. Tällöin näennäisesti nauretaan kuvan hahmolle, mutta hahmon vihertekstatut vaatimukset ovatkin järkeviä ja täysin perusteltavissa. Taloyhtiön puheenjohtaja saattaa vaatia esim. iskuporakoneen aamuöisen käytön lopettamista, jolloin huumori syntyy siitä kun meemin postaaja pitää tätä niinkin kohtuuttomana vaatimuksena että se ansaitsee oman soyjakin.

Kuvia