Tomppeli

Kohteesta Meemi.info
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tomppeli

”Lähdin h*ppulat vinkuen karkuun”

-Tomppeli

”Mitä h*ttoa”

-Tomppeli


Tomppeli on Ylilaudalla pakotettu meemi johon kuuluu Tomppeli-kuvan postaaminen eri variaatioineen varustettuna hölmistyneellä viestillä, jonka jokin sana on s*nsuroitu tähdellä. Yleensä näitä sanoja voivat olla h*umeet, k*hvi, k*rosanat tai muu vastaava s*na.

Ylilaudan logo muutettiin 15. marraskuuta 2019 Tomppeli-meemin naamalla varustetuksi norpaksi, vaikkakin muutoksen pääinspiraatio oli Twitteriin postattu lautaa ja Jussi Halla-ahoa käsittelevä ulinaviesti, jossa oltiin käytetty s*nsurointia Tomppeli-tyylisesti.

Alkuperä

Meemi on saanut vaikutteita akuankka.fi-foorumin viesteistä, mutta "alkuperäinen" Tomppeli ei ole käyttänyt viesteissään sensurointia. Aku Ankka -foorumille vuonna 2011 postatun Tomppelin kuvalla varustetun viestin mukaan käyttäjälle nimeltä lohiavain3 tultiin tarjoamaan tupakka-askia, mutta hän lähti hippulat vinkuen juoksemaan pakoon. Sensuroinnin käyttäminen voidaan kuitenkin selittää sillä, että Tomppeli on aikuisuuden kynnystä lähestyvä hölmö ja lapsenmielinen henkilö, jolle esimerkiksi k*nnabis voi tuntua hyvin jännittävältä asialta.

Tultiin tarjoamaan tupakkaaskia.png