Dolan

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Uncle Dolan)

”Vitsi oli oma keksimä”

-Uncle Dolan
Dolan

Uncle Dolan on kunnianosoitus Sakolutin alun perin kehittämälle ns. spurdoankalle. Oheisessa kuvassa näkyvä Dolan ei ole Sakolutin tekemä hahmo, vaan erillinen meemi, jota virheellisesti luullaan Sakolutin tekemäksi hahmoksi. Hän haukkuu tyhmäksi Ferrarilla ajelevaa Hessu Hopoa ja pakenee kannibalismia harrastavaa KikkiMikki Hiirtä. Hän kertoo myös puujalkavitsejä, jotka ovat kuulemma itse keksittyjä.

Uncle Dolan oli luultavasti kansainvälisesti tunnetuin suomalainen meemi ennen Spurdon uutta tuloa. Uncle Dolan syntyi kesällä 2010 Kuvalaudalla, kun AP oli piirtänyt kyseisen kuvan ja tekstinä oli "bumbatkaa tätä lankaa kunnes tulen illalla takaisin". Lanka oli täynnä bumbbia ja siitä alettiin tehdä sarjakuvia, jotka levisivät ensin Naurunappulaan ja sielä 4chaniin ja Reddittiin. Hahmo saanut niin itse Sakolutin kuin alkuperäistä sisältöä tuottaneiden anonyymien ansiosta vaikutteita jonneilu-tyyppisistä tarinoista.

Uncle Dolanin ensiesiintyminen sarjakuvassa tapahtui stripissä nimeltä "Aku ankka ja ES-adventure". Strippi on kadonnut alkuperäisen piirtäjän kovalevyltä eikä sitä enää voi löytää mistään ellei joku viisas ole sitä tallentanut kun se kerran julkaistiin Kuvalaudalla.

Dolania ei saa sekoittaa Dolan-nimiseen lääkkeeseen tai Timothy Dolan -nimiseen yhdysvaltalaiseen pappiin.

On olemassa myös teoria, että Dolan olisi alkujaan ollut sombrero, jonka joku sanoi muistuttavan nokkaa. Tämän seurauksena ympärille piirettiin ankka ja meemi sai nykyisen muotonsa. Soosia?

Galleria oli oma keksimä

Videoita