Urosluokitus

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Urosluokitus on miespuolisten henkilöiden jaottelu eri lokeroihin heidän luonteensa ja muiden ominaisuuksien sekä sosiaalisen pääoman mukaan.

Luokitus

α +

Pääartikkeli: Alfa

Alfa-positiivinen mies on miesten sosiaalisen hierarkian huipulla. Alfa luottaa kykyihinsä ja älyynsä. Tämän kategorian miehillä on usein lukuisia seksikumppaneita – sekä pitkäaikaisia että lyhyitä suhteita – ilman, että nainen tai parisuhde dominoi alfan elämää millään tavalla. Sen sijaan alfa kykenee saavuttamaan elämäntavoitteitaan täyttäen sivussa omat sosiaaliset, seksuaaliset ja materiaaliset tarpeensa. Alfa-positiiviset miehet ovat komeita sekä älykkäitä. Naiset haluavat olla heidän kanssaan ja muut miehet haluavat olla kuin he.

α -

Alfa-negatiivinen muistuttaa monessa mielessä alfa-positiivista miestä. Positiivisesta vastakappaleestaan poiketen alfa-negatiivisen arvomaailmassa urakeskeisyyttä ja pitkän tähtäimen suunnitelmallisuutta tärkeämpänä näyttäytyy hetken hurma ja lihallisten himojen täyttäminen. Alfa-negatiivinen ei ole yhtä älykäs ja kokenut kuin alfa-positiivinen, joten tämä joutuu luottamaan ulkonäköönsä ja karismaansa pysyäkseen miesten sosiaalisen rankingin huipulla. Arvopohjan muutoksella ja ankaralla opiskelulla alfa-negatiiviset voivat kohota alfa-positiivisiksi.

β +

Beeta-positiivisilla miehillä on potentiaalia saavuttaa alfa-status, joka kuitenkin menee yleensä hukkaan tahdonvoiman puutteen, oikean suunnan tai sosiaalisten tilaisuuksien puutteen vuoksi. Beeta-positiiviset miehet ovat älykkäitä, mutta heidän itsevarmuutensa ja sosiaalinen tilannetajunsa ei ole niin luontevaa kuin alfoilla. Beeta-positiiviset seuraavat alfoja ja pitävät heitä esikuvina, jollaisiksi itsekin haluavat tulla.

β –

Beeta-negatiiviset jakavat keskimäärin samat ominaisuudet positiivisten vastakappaleidensa kanssa. Suuri ero positiivisiin onkin siinä, miten negatiiviset kokevat oman asemansa: Nämä miehet hakevat jatkuvaa sosiaalista hyväksyntää luokittelemalla itsensä virheellisesti alfoiksi. Sen sijaan, että negatiiviset koettaisivat oppia alfoilta, he jatkuvasti kritisoivat näitä ja näiden seuraajia. Egokeskeisen ja narsistisen maailmankuvansa vuoksi beeta-negatiivisilla on vääristynyt maailmankuva, ja he ovatkin herkkiä suuttumaan pienestä tätä maailmankuvaa järkyttävästä kritiikistä. Nämä ominaisuudet tekevät terveiden parisuhteiden muodostamisesta hankalaa. Beeta-negatiivisten on vaikea kehittyä, sillä he syyttävät kaikista vastoinkäymisistään mitä tahansa muuta paitsi itseään.

γ

Gamma-miehet eivät kuulu mihinkään muuhun luokkaan miesten sosiaalisessa hierarkiassa. Tällaisia ovat esimerkiksi poikkeuksellisen älykkäät yksilöt. Sinä et todennäköisesti ole yksi heistä.

δ +

Delta-positiiviset miehet ovat läheistä sukua beeta-positiivisille miehille, erona kuitenkin se, ettei delta-positiivisilla miehillä ole kunnianhimoa menestyä elämässä eikä halua saavuttaa mitään. Delta-positiivisille riittää, että he yksinkertaisesti ovat olemassa omassa keskinkertaisuudessaan. Delta-positiiviset määrittelevät itsensä omaisuutensa kautta. Esimerkiksi keräily kuuluu usein deltojen harrastuksiin. Aikansa delta-positiivinen käyttää keskiverto- tai matalapalkka-alan töissä, tv:tä katsellen tai internetissä surffaten.

δ –

Delta-negatiiviset miehet ovat monessa mielessä kuten vastakappaleensa delta-positiiviset. Psykologisten tai sosiaalisten ongelmien kirjo delta-negatiivisten kohdalla on kuitenkin laajempi. Heillä on taipumus elää yli varojensa käyttämällä rahaa intohimojensa täyttämiseen, murehtimatta omasta terveydestä ja hyvinvoinnista pitkällä aikavälillä. Ei arvosta luovuutta tai älykkyyttä eikä tule koskaan olemaan näissä ominaisuuksissa esimerkiksi alfojen tai beetojen tasolla. On helposti manipuloitavissa ja johdettavissa – kuin lammas.

ω +

Oomega-positiivisilta miehiltä puuttuvat itseluottamus, kunnianhimo, älykkyys ja luovuus; kaikki ominaisuudet, joita tarvittaisi nousemiseen sosiaalisessa hierarkiassa. Oomega-positiivisen on äärimmäisen vaikea tehdä töitä paineen alla ja hän useimmin pelkää sosiaalisia tilanteita. Oomega-positiiviset miehet antavat periksi jokaiselle houkutukselle ja intohimolle, johon heillä on varaa, eikä heidän itsekurinsa riitä vakaaseen elämäntyyliin. Oomegat nauttivat usein asioista, joita muu yhteisö pitää kummallisena tai paheksuttavana. Oomega-positiiviset miehet ovat sulkeutuneita hylkiöitä. Onneksi he myös tiedostavat tämän itse ja ovat jollain lailla tietoisia huonoista elämänvalinnoistaan. Tämän vuoksi heillä on edes vähän toivoa saavuttaa ripaus kunnianhimoa ja kehittyä ihmisenä.

ω -

Oomega-negatiivinen jakaa jokaisen negatiivisen ominaisuuden oomega-positiivisen kanssa, ollen kuitenkin täydellisen tietämätön oman tilanteensa kurjuudesta ja siitä, miksi yhteiskunta pitää häntä kuvottavana. Oomega-negatiivinen pitää sekopäisiä elämänvalintojaan täysin normaaleina ja mukavina. Oomega-negatiivinen verkostoituu usein internetissä kaltaistensa kanssa, milloin he yhdessä kannustavat toisiaan jatkamaan elämäntyyliään. Mieleltään lapsekas ja kypsymätön, tunteellisesti epävakaa, mielenterveysongelmainen, joka on täysin menetetty tapaus.

Katso myös