Vastalauta

Meemi.infosta
Kuvakaappaus etusivusta
Satunnaisia postauksia satunnaisessa

Vastalauta on vuonna 2023 perustettu suomalainen lauta. Se on aiemmin loppuvuonna 2022 Hiekkalaatikon perustaneen "aavanyymin" tekosia, ja pistettiin samankaltaisesti nopeasti pystyyn Northpolen sulkemisen jälkeen.

Lauta sai heti alkuunsa suurehkon käyttäjäkunnan Northpolen pakolaisista. Laudan perustaminen helpottikin uushomoaaltoa monilla muilla pikkulaudoilla.

22. helmikuuta 2024 ylläpito arvioi päivittäisten uniikkien käyttäjien ylittävän 10 000.

Erityispiirteitä

Vastalauta on monille pikkulaudoille epätyypillisesti modernisoitu ja huomattavasti foorumimaisempi ulkoasultaan ja toiminnaltaan. Lautasofta on adminin oma Tinyboard-lautasoftaan pohjautuva väännelmä, mutta muunneltu uudella käyttöliittymällä. Laudalla on myös mahdollist lauoda rönsyileviä vastausketjuja lankojen sisälle.

Postaajilla ei ole Vastalaudalla varsinaisia UUID:itä tai numeroita kuten Ylilaudalla, vaan kaksiosaiset viestinimet. Nimien ensimmäinen sana on adjektiivi ja toinen substantiivi, yleensä jokin eläin. Sanayhdistelmät ovat kaikessa älyttömyydessään välillä hyvinkin huvittavia. Ensimmäisten päivien aikana laudalla nähtiinkin lanka, jossa nyymejä kehotettiin piirtämään tulkinta omasta viestinimestään.

Erikoisena kuriositeettina vastalaudalla sana "vihta" on sanasuodatettu "vastaksi".

Linkkejä