Viljamin veli

Kohteesta Meemi.info
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Poliisitutkii.gif


126127086993.gif
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Fobban tarkkailussa! Töhrijät palkitaan erittäin kuumottavalla nettivinkillä.


Alkuperäinen Viljamin veli -lehtijuttu
Mahdollinen todiste Viljamin veljen käynnistä kuvatulla liitutaululla

”Viljamin veli opetti meitä hakkeroimaa voi juma meist tulee kuuluisia”

-Anonyymi tietotekniikan taitaja

Viljamin veli on vuonna 2010 julkisuutta saanut taitava ja arvoituksellinen hakkerikouluttaja. Hän opetti salaisia ja kehittyneitä hakkerointimenetelmiään eräälle nyymille, joka sittemmin meni hakkeroimaan useiden kansanedustajien sivuja Tietomurtoviikolla. Kuinka ollakaan, kyseinen anonyymi tietotekniikan taitaja lipsautti Kuvalaudan tietomurtoa käsitellessä langassa vahingossa julki hakkerikouluttajansa identiteetin; iltapäivälehdistö tarrautui tähän tiedonjyväseen ja seuraavan päivän lehdistä luettiin ympäri Suomen siitä, kuinka Viljamin veli oli hakkerit kouluttanut.

Viljamin veljestä tiedetään hyvin vähän. Hänen nimensä ja asuinpaikkansa ovat hämärän peitossa, samoin kuin hänen internet-nimimerkkinsäkin, joskin Älypään salasanahakkeroinnin ircissä julkistaneen SPUDROPEDROn otaksutaan mahdollisesti olleen Viljamin veli. Tunnetussa ES-energiajuomasta kertovassa laulussa mainitaan, että Viljamin veljeä voi konsultoida hakkerointiasioissa jonkin koulun tietokoneluokassa; tästä voidaan melko hyvällä syyllä olettaa, että Viljamin veli käy koulua. On kuitenkin mahdotonta tietää, onko kyseessä yläaste, amis, lukio vaiko yliopisto, kyseisen koulun nimestä ja sijainnista puhumattakaan. Viljamin veljen on myös epäilty keksineen ip-conffaamisen.

Poliisi on voimaton lukuisten proxyjen taakse piiloutuvan Viljamin veljen internet-asiantuntemusta vastaan. Viljamin veljen jäljet päättyvät ulkomaalaisille palvelimille, joita pidemmälle poliisi ei tutkimuksissaan pääse, minkä lehtijutussa siteerattu asiantuntijakin vahvistaa.

Jonnen saagassa Viljamin veljen henkilöllisyyden selvittäminen oli eräs juonta eteenpäin vievistä tarinankaarista.

Viljamin veljen nykyisestä toiminnasta ja suunnitelmista tiedetään hyvin vähän. Todennäköisesti hän yhä vaikuttaa aktiivisesti Internetissä. Silloin tällöin suomalaisilla laudoilla tapahtuu jotain odottamatonta: jokin älytön meemi vakiintuu, suomalaiset onnistuvat raidaamaan jonkin sivuston tai jotain muuten vain eeppistä tapahtuu. Ehkäpä tällaisten hämmentävien tapahtumaketjujen takana on komentokeskuksessaan hykertelevä Viljamin veli?

Itse Viljamin epäillään olevan jonne.