Waifu

Meemi.infosta
Laudoilla näkee aika ajoin lankoja, joissa AP julistaa jonkun 2D-neidon olevan hänen nykyinen/tuleva tyttöystävänsä. (esimerkki 1, Honoka Kousaka sarjasta Love Live!)
(esimerkki 2, Sena Kashiwazaki sarjasta Boku wa Tomodachi ga Sukunai)
Varoitus: artikkeli tai sen kohde on erittäin ASSBURGER

On siis suositeltavaa kääntyä jo tässä vaiheessa 360 astetta pois!


Waifu, tai suomalaisittain vaimu, on nimitys seurustelukumppanille, joka elää rajoittuneessa toisessa ulottuvuudessa. Moni internetin uushomo on erehtynyt luulemaan waifujen omistamista vitsiksi ja järkyttynyt pian löydettyään itsensä komerostaan syömästä kakkua rakkaan waifunsa kanssa. Suurin osa waifuista on tuttuja animesarjoista, mangoista ja visual novelleista, mutta myös pelihahmoja on tavattu onnellisessa liitossa nyymien kanssa.

Nimitys on lähtöisin ulkomaisilta laudoilta ja irvailee japanilaiselle tavalle ääntää englanninkielisiä sanoja. Sanan teki alunperin tunnetuksi tiettävästi anime Azumanga Daioh vuodelta 2002, jossa se esiintyy eräässä kohtauksessa:

Sanan "waifu" nykyinen merkitys kehittyi muun muassa 4chanissa, joka perustettiin vuonna 2003, kun Azumanga Daioh oli vielä tuore ja memeettinen anime. Sanan vaikutus lienee nähtävissä mm. myöhemmässä kirjaimien korvaaminen u:lla -ilmiössä.