Yhtäkkiä jotain tapahtuu Outokummussa

Meemi.infosta
Pastan aloitukseen liitettävä kuva

Yhtäkkiä jotain tapahtuu Outokummussa on harvakseltaan toistuva lanka Ylilaudalla. Ei ole täysin varmaa, onko kyseessä kopiopasta vai postaako lankoja sama henkilö joka kerralla. Lankoja on esiintynyt laudalla ainakin vuodesta 2013 lähtien.

Pastan sisältö

Koska pasta on pidempi kuin nälkävuosi ja yleensä jaoteltu useampaan postaukseen, on alla lainattu vain se osuus, joka yleensä laitetaan aloituspostaukseen:

”Yhtäkkiä jotain tapahtuu Outokummussa. Kaikki yhteydet kaupunkiin ja sen ympäristöön yksinkertaisesti katkeavat.

Kukaan ei tiedä mitä alueella tapahtuu. On kuin kaikki fysiikan lait sekoaisivat. Koko alue täyttyy oudoista vääristymistä, joissa esiintyy monikymmenkertaisia painovoimakenttiä, valtavia radioaktiivisia säteilytasoja sisältäviä alueita jotka kuitenkin toimiivat vain parinkymmenen metrin säteellä, näkymättömiä voimia jotka repiivät kaiken tielleen osuvan kappaleiksi.

Alueen sähköverkko pettää ja tiedotusvälineet muuttuvat välittömästi käyttökelvottomiksi. Useita tulipaloja syttyy alueella. Myös radiotaajuudet täyttyvät oudoista häiriöistä ja radiolähetykset alueelta loppuvat. Vääristymät kattavat säteeltään noin 35 kilometrin alueen, ja tuntuuvat olevan keskittyneen Outokummun vanhaan kaivokseen. Liperi, Tuusniemi, Viinijärvi ja Polvijärvi jäävät alueen sisään.”

-Aloituspostaus


Huomionarvoista on, että pastan eräässä osassa puhutaan sotilaslääneistä, joita ei ole ollut olemassa vuoden 2014 jälkeen, mikä on osana todistamassa pastan wanhuutta. Pastan viimeisessä osassa sanotaan myös sen olevan alkua asialle nimeltä S.T.A.L.K.E.R. - The Depths of Outokumpu, mikä se sitten onkin.

Muuta

Suomalainen harrastelijaelokuva Vyöhyke sai ensi-iltansa alkuvuonna 2012. Tämän huomioon ottaen on todennäköistä, että Outokumpu-pastan kirjoittaja on saanut vaikutteita elokuvasta, mutta kirjoittaja on samanaikaisesti ollut mielikuvitukseltaan ja oikeinkirjoitustaidoiltaan rajoittunut assburger.

Katso myös