K-on!

Meemi.infosta
(Ohjattu sivulta Yuin peppu)
Spurdotettuja versioita sarjan hahmoista
Jatkoa edelliseen
K-on! ja ES olivat memeettisimmillään samoihin aikoihin

K-on! (tunnetaan myös nimellä Keijo) on animesarja vuodelta 2009, jota jotkut pitävät kaikkien aikojen surkeimpana ja jotkut parhaimpana. Sarja kertoo viidestä japanilaisesta lukiolaistytöstä, jotka soittavat popmusiikkia yhtyeessä juovat teetä, syövät kakkua, pukeutuvat meidoiksi, naukuvat ja söpöstelevät uimarannalla. K-on! lienee hyvin suosittu nyymien keskuudessa päätellen siitä, että suomilaudoilla pyörii vuodesta toiseen valtava määrä sarjasta peräisin olevia reaktiokuvia.

Sarjan hahmokaartista käytetään usein nimitystä keijot. Sitä ei kuitenkaan tule sekoittaa uudempaan vuonna 2016 alkaneeseen Keijo!!!!!!!!-sarjaan.

Sarjaa on usein verrattu toiseen mielipiteitä jakaneeseen animesarjaan Lucky Stariin.

Sarjaan liittyviä asioita

Meemeissä "Pakko haistaa Yuin peppua :3" sekä ">Tarkkana kuin porkkana" esiintyy sarjan päähenkilö, Yui Hirasawa. Kumpikin on 2020-luvun puolella jo pahasti kulahtanut, mutta vielä vuoden 2024 presidentinvaaleissa eräs nimihomo kiinnitti äänestyslipukkeeseen Yuin peppu -aiheisen tarran.

Yui Hirasawaan liittyy myös memeettinen tokaisu "Yui: kertakaikkiaan aivan ihana ja mukava tyttö."

Nimihomo Bobonius on kirjoittanut sarjaan liittyvän fan fiction -tarinan, jolla on pituutta yli 100 000 sanaa ja johon hän jakoi innokkaasti päivityksiä /b/:ssä. Kyseisen "keijopastan" englanninkielinen käännös on nykyisin luettavissa täällä, jonne myös sen uusimmat päivitykset tulevat. Tarinasta ja sen historiasta kertoo enemmän ilmeisesti Boboniuksen itsensä aloittama lanka, jonka mukaan Bobonius alkoi kirjoittaa tarinaa loppukesästä 2015 sellaisena 14-vuotiaana pikku assburgerina.

After school ES time

Tässä videossa tyypillinen K-on! -jakso on gondoloiden ja ES avulla käännetty piirre piirteeltä jonnein ymmärtämälle kielelle. Animaation nimi viittaa keijotyttöjen bändin nimeen Ho-kago Tea Time. Taustamusiikkina toimii "Happy End", jonka säveliin keijojaksot usein loppuvat. Aspektimontaasiin perustuva tarinankerronta, koululaismaailmaan sijoittuva slice of life -tyyppinen juoni ja panorointi ylöspäin viimeisessä kuvassa ovat kaikki suoraviivaista pastissia animesta.

Miksi rakastan Azusaa

Ylilaudalta lienee peräisin myös aikoinaan yleinen kopiopasta "Miksi rakastan Azusaa" joka kertoo nyymin eksistentiaalikriisiä huokuvasta rakkaudesta sarjan sivuhahmoa Azusa Nakanoa kohtaan:

Arvatkaa miksi rakastan Azusaa? Koska Azusa on pieni ja sievä, aina ja ikuisesti. Azusa ei koskaan tule vanhaksi, ei koskaan ala seurustelemaan sen ainoan aloitteen tehneen cäppipäisen tolvanan kanssa ja saa tämän kanssa äpärää vauvakuumeen, yhteiskunnan paineiden ja epätoivon ajamana. Kaunis Azusani ei koskaan rupsahda ja tule kylällä vastaan lastenrattaat nitisten silmissään väsynyt ja elämään kyllästynyt katse. Suloinen Azusani ei koskaan mene cäppipäätolvana-avomiehensä kanssa paikalliseen baariin, missä katselen kun Azusa istuu murjottaen nurkkapöydässä kun cäppipäätolvana puhuu kavereineen pilluautojuttuja, ja panee sitten valomerkin jälkeen kännistä Azusaa perseeseen koska tämä tietää että "ei" voisi aiheuttaa kännisessä cäppipäässä taas sen selkäsaunareaktion.

Ei. Kaunis Azusani on aina ja ikuisesti se ihanainen keijotyttö jota ihastella kaukaa joutumatta koskaan myöntämään unelmiensa naurettavuutta. Azusa on Tainani, Taina on merkityksetön ämmä joka on jonain päivänä tuleva takaisin maaksi pitkän rappion jälkeen, toisin kuin Azusa joka vielä omankin lähtöni jälkeen pyörii maailman näyttöruuduilla yhtä kauniina ja ikinuorena kuin niinä kaukaisina päivinä joina häntä lämmin tunne rinnassani ihailin.

Kuvia

Näyte sarjan tyypillisistä juonikuvioista

Linkit