Yksityistäisin kaiken
Yksityistäisin kaiken on vuonna 2011 yleistynyt sanonta, jolla viitataan kokoomusnuoriin, uusliberaaleihin ja libertaareihin lukiofilosofeihin, jotka provosoivat kärkevillä keskustelunavauksillaan. Ei ole varmuutta, onko kukaan oikeasti sanonut haluavansa yksityistää aivan kaikkea. Tunnetuin yksityistäjä, Aleksi-Erik Tolvanen on kuitenkin Uuden Suomen blogissaan sanonut: Oikeudenmukainen yhteiskuntamalli olisi mielestäni minimivaltio, jonka toimenkuvaan kuuluisivat vain oikeuslaitos, poliisi ja puolustusvoimat.
”Yksityistäisin kaiken!”
-Aleksi-Erik Tolvanen
Aleksi-Erik Tolvanen
Kaiken yksityistäminen liitetään usein Aleksi-Erik Tolvaseen ja hänen kuvaansa, jossa hänellä on varsin nuoresta iästään huolimatta hieno puku ja tuima määrätietoinen katse. Tolvanen on yksityistämisen tunnetuimpia ideologeja. Hän on yksityistäjien esikuva, kokoomuslainen libertaari, nuori, mutta sitäkin enemmän perillä itävaltalaisen koulukunnan taloustieteestä, luonnontieteistä ja filosofiasta siltä osin kuin se sivuaa libertarismia. Tolvanen on nähtävästi nuorena blogosfääristä eläkkeelle jääneiden libertaariblogaajien (mm. Pasi Matilainen) innokas oppipoika, jolle on jäänyt vapauden soihtu käteen. Laudalta tunnettu pakottajaksi epäilty edistyspuolueen puheenjohtaja Jouni Flemming on Tolvaseen nähden maltillisempi(lue: vasemmistolaisempi), eikä hänen tekstejään ole läheskään yhtä viihdyttävä lukea. Tolvasen yltiökapitalistinen imago johtuu hänen provosoivasta kirjoitustyylistään.
Tolvasen linjauksia:
>Jos veroihin menee tuloista esimerkiksi 35 %, tarkoittaa tämä 35 % orjuutta. Ei tarvitse olla matematiikkanero ymmärtääkseen tämän. Kysymys kuuluukin, onko orjuus eettisesti hyväksyttävää? Mielestäni ei.
>Julkinen koulutus ja oppivelvollisuus eivät ole vauraan sekä sivistyneen yhteiskunnan edellytys
>Ympäristöongelmat uhkaavat -- vapaa markkinatalous ja kapitalismi pelastavat
>Sosialidemokraattinen ryöstöverotus on törkeä ihmisoikeusloukkaus
>Suomesta on kehitetty sotien jälkeen sosialistiseen ideologiaan perustuva holhousvaltio. Tämä on hidastanut huomattavasti hyvinvoinnin ja elintason kehittymistä, mutta mikä pahinta, on holhousvaltio täysin epäeettinen instituutio.