Ban

Meemi.infosta

"(KÄYTTÄJÄ BANNATTIIN TÄSTÄ VIESTISTÄ)"

19.5.2012 monet henkilöt saivat bannit Ylilaudalla, koska he kävivät hakemassa kultatilin Thorlaudalta

Ban eli esto eli porttikielto (joskus myös banaani) tarkoittaa vakavuudesta riippuen postaus- tai lukuoikeuksien rajoittamista. Joskus banneista puhuttaessa käytetään myös metaforallisesti ilmaisua bannivasara, jolla jaellaan mojovia tällejä perseileville jonneille.

Yleensä bannit saa huonosta käytöksestä, laittoman sisällön postauksesta, sääntöjen rikkomisesta ja yleisestä huomiohuorailusta. Joskus bannit ansaitsee myös alaikäisyydestä sekä historiallisesti onnellisesta seksielämästä. Erityisen ankara rangaistus on permaban, eli ban joka jatkuu, kunnes ylläpitäjä sen poistaa.

Ennen muinoin Anonyymit tapasivat purkaa tylsyyttään porttikieltoruletilla, esimerkiksi perustamalla langan jossa tuplien saamisesta saisi bannit. Vaikka näihin lankoihin postattiin yleensä paljon, moderaattorit eivät toimittaneet banneja juuri koskaan ja moni porttikielto jäi täten saamatta. Ylilaudan toiminnot-pelto mahdollisti aikanaan automatisoidun porttikieltoruletin pelaamisen koska vain haluaa, missä langassa tahansa, mutta toiminto on sittemmin poistettu.

Edesmenneellä Northpolella esiintyi myös lukuoikeudettomia banneja.

Katso myös