Keskustelu:Northpole (2020–2023)

Meemi.infosta
Versio hetkellä 9. marraskuuta 2023 kello 17.01 – tehnyt Spora (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Käyttäjälista.

käyttäjälistalta on mielivaltaisesti poistettu nimiä ja estettu käyttäjiä muokkamasta sivua. erään meemi.infon moderaattorin näkemyksen mukaan "kiusaus altit" eivät ole oikeita postaajia eivätkä luo sisältöä jonka takia he eivät kuulu listalle. mielestäni on wiki kulttuurin vastaista että sivun ylläpitäjät määrittävät virallisen totuuden sen sijaan että todistettavasti käyttäjien käytössä olleet nimet olisivat listassa. huumoriarvoa tälle oikeanlaisen sisällön portinvartioinnille tuo se että listalla on vieläkin useita "kiusaus altteja". kyseisen skeneen kuulumattoman tyhjäpään on ihan turha kuratoida listaa jos luulee että purpie olisi jotain muuta kuin purplen kiusaus altti... etenkin kun emiiia katosi listasta kokonaan 4. tammikuuta 2023 kello 23.13 (UTC)

Kiusausalttien poistamiseen on hyvät perusteet. Luettelon tarkoituksena on määritellä ne käyttäjät jotka postaavat Northpoleen. Kiusaaskäyttäjät eivät ole varsinaisia postaajia, vaan varsinaisesta postaajasta elinvoimansa saavia trolleja (mahdollisesti muita käyttäjiä jotka ovat jo listalla). Kiusausaltit myös muuttuvat jatkuvasti. Toisena syynä on luettelon pituus, kiusausaltit lisäävät luettelon pituutta kohtuuttomasti, eikä kuulu hyvään wikikäytäntöön sisällyttää pitkää luetteloa aiheartikkeliin. Tässä tapauksessa tulisi luoda oma artikkeli. Mikäli tähän päädyttäisiin luettelossa olisi hyvä eritellä mitkä ovat varsinaisia ja mitkä kiusauskäyttäjiä. Allerkirjoitathan viestisi keskustelusivulla. --Isokiho (keskustelu) 4. tammikuuta 2023 kello 23.22 (UTC)

Näin meidän kesken voin kertoa, että olen jo jonkin aikaa harkinnut koko luettelon poistamista. Muidenkaan lautojen artikkeleissa ei lle luetteloa niiden merkittävistä käyttäjistä, pl. selkeästi pienen piirin rinkirunkkumestat tyyliin Southpole. --Spora (keskustelu) 5. tammikuuta 2023 kello 10.56 (UTC)

Mielestäni luettelo voisi säilyä, se on alunperin Northpolella kiertänyt lista aktiivisista käyttäjistä. Southpole tosiaan on verrannollinen tähän, eli toiminta mukailee aikaisempaa käytäntöä. Ei ole hyviä perusteltuja syitä poistaa materiaalia joka kuitenkin välittää informaatiota laudoista. Northpolessa varsinkin käyttäjien tuottama persoonallinen sisältö on suuri osa laudan viehätystä, koska koko lauta rakentuu rinkirinkkaukselle eikä niinkään anonyymille keskusteluille tai meemeihin kuten vaikkapa Ylilauta. --Isokiho (keskustelu) 5. tammikuuta 2023 kello 16.40 (UTC)
On nyt vähän pakko olla eri mieltä siitä, että Northpole (uusi siis, jos se nyt pitää erikseen mainita) ja Southpole olisivat keskenään kunnolla vertailtavissa. Mutta joka tapauksessa: listan tarpeellisuus riippunee myös siitä, millainen näkemys on koko meemi.infon future proofing -geareista. Ilmeisesti et itse tunne osaa listan nyymeistä, eli jos haluat ottaa sen muokkaamisen omaksi hommaksesi (osittain tai kokonaan) muilta saamasi tiedon perusteella, niin miten varmistat, että siinä mainitut nyymit lurkkaavat (edelleen?) Northpolea tai ovat ylipäätään olemassa? Voin myös ihan kokemuksesta sanoa, että näitä rinkirunkkujen, klaanien tjsp. sivuja tulee muokkaamaan aivan häviävän pieni osa sellaiseen itse kuuluvista nyymeistä, eivätkä nämäkään ole kaikkitietäviä.
Sitten tietysti on kolikon toinen puoli, eli se, että kyse on kuitenkin vain bhutanilaisen kalanluuveistofoorumin käyttäjälistasta. Haittaako se, että käyttäjälistauksessa saattaa olla virheitä? Hitto kun en löytänyt kuvaa jostain jonkun kai Nopolle postaamasta paidasta, missä oli englanniksi teksti "olen muuten aika tärkeä tyyppi eräällä pienellä keskustelualustalla netissä" tai jotain sinne päin, koska olisi sopinut tähän yhteyteen hyvin. --Spora (keskustelu) 5. tammikuuta 2023 kello 17.51 (UTC)
Listassa tulee hyvin todennäköisesti olemaan virheitä, ja vaikka oikeallisuuteen haluttaisiin pyrkiä kyse ei ole kovin vakavasta liiketoiminnasta kuten otit esille. Artikkeli on toistaiseksi suojattu trollaamisen vuoksi, mutta ehkä suojaus voidaan ottaa pois. Houkuttaisi antaa nopolaisten täyttää listaa itse vaikka sitten se täyttyisi alteilla. Tämä vapauttaisi myös minut listan kuratoinnista (tehtävä jota en jaksa ikuisesti kuitenkaan). Tehdään, niin poistan suijauksen ja katsotaan miten menee. Ehdotan että lista pidetään kuitenkin toistaiseksi artikkelissa, tuntuisi ikävältä poistaa informatiivista materiaalia Meemi.infosta. (+nopolaiset tykkää tosta listasta). Lisään myös maininnan luetteloon, että lista ei ole kaikenkattava. --Isokiho (keskustelu) 5. tammikuuta 2023 kello 18.24 (UTC)
Joo siis en ole sitä itsekään poistamassa, ainakaan vielä näillä eväillä; ja, no, pieni hölmöilykin voidaan ehkä katsoa läpi sormien, kun se nyt kuuluu kuitenkin lautafiilikseen. Muutin vielä vähän tuota muotoilua siirtämällä huomautuksen alkuun. --Spora (keskustelu) 5. tammikuuta 2023 kello 18.35 (UTC)

Suojasin nyt artikkelin, koska nimilistaa ei ole enää järkevää laajentaa, kun sivusto on kuollut. Lisättävien nimimerkkien olemassaolon vahvistaminen on lisäksi nyt mahdotonta, ellei niistä ole kuvakaappauksia (ja tuskinpa kovin monesta puuttuvasta onkaan). --Spora (keskustelu) 9. marraskuuta 2023 kello 17.01 (UTC)