Tonnin seteli

Meemi.infosta

Tonnin seteli on vuonna 2000 Kummelissa ollut sketsi, jonka rooleissa ovat Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen. Tonnin seteli on myös yksi Kuvalaudan ja ehkä ikäänsä nähden yksi elinvoimaisimmista meemeistä. Oikealla oleva ilme on paljon käytetty reaktiokuva. Ilmeestä saatiin aikoinaan myös alun pakotuksen mausta huolimatta eeppinen "Sano pomolle" -lanka aikaiseksi, joka oli alkuperäistä sisältöä.

Ja tuhanteen...
Tonnin seteli

”Ja tuhanteen...”

”Mä annoin sulle tonnin setelin?”

Krautchanissa tämä ilmekuva on varsin yleinen ja tunnetaan nimellä "King of Finland". Siitä on liikkeellä myös lukuisia shopattuja muunnelmia, joiden nimet ovat yleensä muotoa "X of Finland".

Sketsi

Sketsissä Timo on kahvilassa. Hän ostaa pienen kahvin ja vohvelin, jotka maksavat yhteensä kahdeksan markkaa. Kahilainen maksaa ostoksensa tuhannen markan setelillä, mutta myyjä antaa takaisin vain pari lanttia. Timo alkaa ihmetellä tilannetta ja yllättäen myyjän ilme muuttuu tyhjäksi koko loppusketsin ajaksi.

Jatko-osassa Timo istuu kahvilla samalla kun Heikki tuijottaa edelleen häntä samalla ilmeellä. Sitten hän nousee pöydästä, mainitsee myyjälle vielä kerran setelistä ja lähtee.

Linkit