Spotify

Meemi.infosta
Ohjeistuskuva Kari Tapio -tapauksen ajalta vuodelta 2010. Osa ohjeista on sittemmin vanhentunut.

Spotify on Ruåtsissa kehitetty musiikkipalvelu, josta normaalihomot saavat kuunneltavakseen musiikkia laittamalla Suomen top 50 -listan soimaan. Palvelusta on mahdollista kuunnella myös muuta musiikkia, mutta se ei tyypillisesti kiinnosta ketään muuta paitsi hevareita, hipstereitä, musiikki-assburgereita ja niitä loppuja kolmea muuta käyttäjää, jotka eivät sisälly mainittuihin ryhmiin syystä tai toisesta.

Spotify lautakulttuurissa

Anonyymi legioona on useasti perseillyt Spotifyn kustannuksella. Tunnetuimpia tapauksia ovat:

  • kesäkuussa 2010 toteutettu operaatio, jossa Kari Tapion kappale "Juna kulkee" nostettiin Suomen kuunnelluimpien kappaleiden listan ykkössijalle ja maailmanlaajuisestikin top 100:n joukkoon.
  • kesäkuussa 2016 toteutettu "operaatio 609", jolloin Kalle Havumäen tuolloin uunituore kappale "Kuuma mimmi" nostettiin Suomen viraalisen listan ykköseksi, mistä Kalle suurehti ilahtui.
  • helmikuussa 2019 toteutettu "projekti Matti Nykänen", jossa hiljattain ripanneen Matti Nykäsen vuoden 2006 kappale "Ehkä otin, ehkä en" nostettiin uudelleen Suomen viraaliselle listalle.

Ammattilaisjuomaraha: Spotify ei nykyään laske soittokertoja, mikäli sama kappale toistuu ilman vähintään kahden muun kappaleen väliä. On siis syytä luoda vähintään kolmen kappaleen soittolista tai käyttää jonkun muun nyymin luomaa soittolistaa. Tyylitietoinen nyymi käyttää soittokertoja tahkotessaan mahdollisimman lyhyitä kappaleita, esimerkiksi Hilarius Hiiri - "Maailman lyhyin biisi" ja Napalm Death - "You Suffer".

Ammattilaisjuomaraha 2: Spotify ei laske soittokertoja myöskään silloin, jos Spotifyn oma äänenvoimakkuuden säädin on säädetty nollaan. Äänen voi mykistää käyttöjärjestelmän tasolta, tai vaihtoehtoisesti kuunnella pakotettavaa kappaletta hyvin hiljaiseksi säädettynä vaimeana muun tietokoneen käytön taustalla.

Aiheesta muualla