Boxxy

Meemi.infosta
Versio hetkellä 30. joulukuuta 2021 kello 05.22 – tehnyt Jonne Webber (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Kuvassa Boxxy.

Boxxy aka. Catherine "Catie" Wayne on alkuvuodesta 2008 syntynyt 4chanin meemi. Vahvasti silmänsä meikannut noin viisitoistavuotias tyttö siirsi Youtubeen kaksi videota, joilla hän lähetti terveisiä ystävilleen ja kertoi elämästään erittäin hyperaktiiviseen tyyliin. Noin vuoden kuluttua linkit videoihin alkoivat levitä netin foorumeilla päätyen lopulta 4chaniin. Boxxy itsekin lähetti palveluun muutaman oman kuvansa sekä teki ”uusille ystävilleen” uuden videon myös Youtubeen.

Noin puolet 4chanin käyttäjistä ihastui tytön maneereihin, ja toinen puoli vihastui Boxxy-ilmiön vallatessa kaikki keskustelut. Linkit videoihin sekä erilaiset remixit ja kuvamanipulaatiot lisääntyivät nopeammin kuin kukaan ehti lankoja lukea. Muutamassa päivässä Boxxyn vastustajien aktiivisuus kasvoi ennennäkemättömiin mittoihin. Foorumissa vaadittiin kaikenlaisen Boxxy-keskustelun kieltämistä – tai vastustajat käynnistäisivät palvelunestohyökkäyksen 4chania vastaan. Uhkaus toteutettiin, ja käyttäjät kaatoivat oman sivustonsa. Samalla linkit Boxxyn videoihin levisivät keskustelufoorumeissa, sähköposteissa ja irc-kanavilla kulovalkean tavoin. Boxxyn Youtube-kanava nousi ykköseksi uusien tilaajien määrässä, ja parhaimmillaan ilmiö pääsi jopa Yhdysvaltojen Google Trendsin Top-5-listalle.

Seuraavaksi eräs 4chan-käyttäjien pieni ryhmä murtautui Boxxyn Youtube-tilille ja poisti kaikki videot jättäen tilalle varoituksen, ettei tytön tulisi ”enää koskaan tehdä uutta videota”. Ryhmän Boxxystä ja hänen ystävistään keräämä tieto on edelleen helposti kenen tahansa löydettävissä, mutta tyttö ei ollut jättänyt nettiin jälkiä, jotka johtaisivat nettipersoonasta aitoon ihmiseen. Pienen tauon jälkeen 4chan nousi jaloilleen, Youtube palautti hakkeroidun käyttäjätilin oikealle omistajalleen ja Boxxy-tribuuttien määrä kääntyi laskuun. Boxxystä oli vähän aikaa täysi radiohiljaisuus ja Boxxy-langat kuolivat melkein sukupuuttoon 4chanista mutta Heinäkuussa 2011 Boxxy kuitenkin aktivoitui ja alkoi jälleen postaamaan videoitaan Youtubeen. Lisäksi hän perusti oman kotisivunsa jonne hän perusti oman kuvalautansa. Toisin kuin yleisen standardin mukaan on hyväksyttävää, chan.catiewayne.com/b/ ei ole sattumanvarainen. Se on /b/oxxy-alalauta.

Videoita

Aiheesta muualla