Chudjak

Meemi.infosta
Versio hetkellä 10. heinäkuuta 2023 kello 10.29 – tehnyt Jonne Webber (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Chudjakissa yhdistyvät wojak, incelit ja soijaisuus.

Chudjak tai poljak (tunnettiin alkuvaiheessa nimellä le pol face) on 4chanissa vuonna 2020 yleistynyt wojak-variaatio, joka yhdistää incelin ja wojakin. Chudjak syntyi /pol/-alalaudalla ja kuvaa meemikonservatiivista inceliä, ja sen tarkoituksena on osoittaa kuinka soijapojista ja mädätyksestä ulisevat /pol/-incelit ovat oikeasti itse hyvin soijaisia. Chudjakit ovat taipuvaisia väkivaltaisuuteen ja hierontoihin, joka ilmenee useissa meemin kuvituksissa ja siinä, että alunperin meemikuva perustuu El Pason hieroja Patrick Crusiuksen naamaan. Meemi on jossain määrin yleistynyt myös Ylilaudalla ja sisältää samankaltaisuuksia percelin kanssa.

Chudjakilla on monenlaisia mädätystä kuvaavia vihollisia, esimerkiksi transuja kuvaava trannyjak, jonka kanssa Chudjak usein esitetään taistelemassa. Tältä osin meemissä on piirteitä edeltäjänsä wojakin epätoivoisesta taistelusta pepeä vastaan, joskin tällä kertaa taistelun molemmat osapuolet ovat wojak-variantteja.

Meemin pakotetun luonteen vuoksi Chudjakeja näkyy nykyään meemeissä yhä enemmän positiivisessa kontekstissa, esimerkiksi ihailtavina lihaksikkaina hahmoina tappamassa transuja tai neekereitä. Kun aiemmin Chudjak oli enemmän soijawojakin kaltainen säälittävä ja heikko hahmo, esiintyvät Chudjakit nykyään meemeissä usein voimakkaina, eeppisinä ja siisteinä hahmoina, jollaisina postaajat kuvaavat mielellään itsensä. Tässä Chudjak-meemin kehitys muistuttaa "peisetti"-sanan kehitystä: myöskin "peisetti" sai alkunsa solvauksena, mutta solvauksen kohde kaappasi sen omaan käyttöönsä.

Kuvia