Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä

Meemi.infosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä on pieni, kyseenalainen meemi, jota jotkut pitävät hauskan kekseliäänä toisten tuomitessa sen pakotettuna paskana. Meemi sai alkunsa tavallisesta sarjakuvatemplatelangasta, joka esiintyi Ylilaudalla joskus helmikuussa 2011. Uskomatonta, mutta totta. Sarjakuvan ensimmäinen postauspaikka oli Northpolessa, mutta siellä se ei saanut minkäänlaista huomiointia.

Isokokoinen template
Sarjakuva, josta meemi sai alkunsa

Template on leikelty kasaan ruuduista, jotka ovat peräisin Carl Barksin Ankka-tarinasta Liekkimies (engl. The Firebug). Tarinan alkuperäisessä lopussa Aku heitettiin linnaan, mutta editorit ulisivat ja määräsivät uuden lopun piirrettäväksi. Uuden version toiseksi viimeisessä ruudussa yksi ankanpojista näyttää ilmoittavan jotain väsyneen näköiselle, sängyssä makaavalle Aku-sedälle. Joku kekseliäs anonyymi antoi hahmoille repliikit:

”Aku-setä! Minulla on peukalo.”

-ankanpoika

”Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä.”

-Aku-setä

Sarjakuva kulki noin kuukauden ajan ilman minkäänlaista huomiota, kunnes maaliskuussa joku teki aiheesta uuden langan. Sarjakuvatemplatena oli tällä kertaa vain ruutu vanhasta sarjiksesta. Aku-sedälle oli jätetty repliikkinsä, mutta ankanpojan puhekupla oli pyyhitty tyhjäksi. Langan aloituspostissa luki vain: "Tiedätte mitä tehdä."

Lanka keräsi postausillan ja -yön aikana monta sataa kuvaa vaihtelevan laatuista alkuperäistä sisältöä, josta suurin osa oli kuitenkin hyvää - monet vaativatkin langan siirtämistä arkistoon.

Meemistä sai myöhemmin nimensä Sami Kieksin perustama Kolmelta aamuyöstä Facebook-ryhmä.

Galleria