Trollaus

Meemi.infosta

Trollausta harrastavia kutsutaan rölleiksi eli trolleiksi, jotka elelevät laudoilla kuin kotonaan, joskin kaikenlaiset muutkin internetfoorumit tarjoavat niille suotuisaa elintilaa. Ne elävät bumppausten voimalla ja niitä vastaan taistellaan usein sagettamalla. Rölli harrastaa muiden keskustelijoiden ärsyttämistä ja onnistunut rölli saakin kymmenet Jonnet raivon partaalle. Mikäli rölli on liian epäuskottava väitteissään ja/tai esiintymisessään, se voidaan tunnistaa rölliksi. Tällaista rölliä pidetään yleisesti epäonnistuneena, etenkin jos se on kaiken lisäksi tylsä tai muuten epähauska.

Trollface, jolla on tapana vastata, kun rölli on huomattu. Trollfacen alkuperäinen nimitys oli coolface, mutta myöhemmin siitä alettiin käyttää nimitystä trollface. Nykyään trollfacen käyttöä näkee harvoin sen kulahtaneisuudesta johtuen.

Röllin taktiikoihin kuuluu keskustelun aloittaminen voimakkaita tunteita herättävistä aiheista, kuten maahanmuutosta, päihdepolitiikasta ja kielioppivirheistä. Lukio vs. amis sekä Suomen pääkaupungin nimi ovat erityisen klassisia rölläämisaiheita.

Rölläyksen perimmäistä syytä on tutkittu. Useat meemianalyytikot pitävät sen syynä sitä, että kun normaalihomoja röllatään tarpeeksi, he eivät enää jaksa vaivautua väittelemään internetissä, jolloin höyrypäät ja huru-ukot saavat kaiken tilan ja vallan vaikuttaa kansalaismielipiteeseen siitä, mikä kansalaismielipide itse asiassa on.

Katso myös