Siirry sisältöön

Ero sivun ”ChatGPT” versioiden välillä

Meemi.infosta
Jonne Webber (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(Yhtä välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Nopochatgpt.jpg|thumb|right|ChatGPT:n näkemys [[Northpole]]n käyttäjistä]]
[[Tiedosto:Nopochatgpt.jpg|thumb|right|ChatGPT:n näkemys [[Northpole]]n käyttäjistä]]
'''ChatGPT''' on internetissä toimiva [[tekoäly]]palvelu, joka on toiminut vuodesta [[2022]] alkaen. Pääpiirteissään ChatGPT on suureen kielimalliin (LLM) perustuva [[diving gearit|chattibotti]], jolle voi ulkoistaa tehtäviä joita käyttäjä itse ei viitsi tehdä, esimerkiksi kotiläksyt ja diipadaaparaportit. ChatGPT:n uusimmat versiot lisäksi mm. generoivat kuvia ja kommunikoivat puheen välityksellä. Palvelun kokeilu on ilmaista, mutta sen laajamittaisempi käyttö ei onnistu ilman kalliita kuukausimaksuja. ChatGPT on vahvasti [[pellemaailma|sensuroitu]] ja sen näkemykset ovat [[mädätys|vihervasemmiston suuntaan vinoutuneita]], mutta [[peisetti]] ja asiantunteva [[Viljamin veli]] voi monenlaisten temppujen avulla saada tekoälyn sanomaan "[[neekeri]]". Melkoista cyberpunkkia.
'''ChatGPT''' on OpenAI:n loppuvuonna [[2022]] julkaisema [[tekoäly]]palvelu. Pääpiirteissään ChatGPT on suureen kielimalliin (''large language model'', LLM) perustuva [[diving gearit|chattibotti]], jolle voi ulkoistaa tehtäviä joita käyttäjä itse ei viitsi tehdä, esimerkiksi kotiläksyt ja diipadaaparaportit. ChatGPT:n uusimmat versiot lisäksi muun muassa generoivat kuvia ja kommunikoivat puheen välityksellä.
 
Palvelun kokeileminen on ilmaista, mutta sen laajamittaisempi käyttö ei onnistu ilman kalliita kuukausimaksuja.
 
ChatGPT on vahvasti [[sanasuodatin|sensuroitu]] ja sen näkemykset ovat [[mädätys|vihervasemmiston suuntaan vinoutuneita]], mutta [[peisetti]] ja asiantunteva [[Viljamin veli]] voi monenlaisten temppujen avulla saada tekoälyn sanomaan "[[neekeri]]". Melkoista cyberpunkkia.
 
Vastaavia palveluita on olemassa muitakin, kuten Perplexity, [[Bing Image Creator|Copilot]] ja [[Google]]n Gemini. [[Normaalihomo]]t eivät valtaosin kuitenkaan ole jaksaneet kiinnostua niistä.
 
== Lautakulttuurissa ==
 
Erään nyymin kokeilussa ChatGPT ei osannut kertoa, kuka on [[Ylilauta|Ylilaudan]] perustaja. Sen mukaan Ylilaudan perusti vuonna 2005 henkilö nimeltä Snaksu, jonka henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Nimeä Snaksu on välillä käytetty [[Sopsy]]stä.
 
Maaliskuussa [[2025]] ChatGPT:n kuvanluomisominaisuutta päivitettiin maksavien asiakkaiden osalta. Sen seurauksena internetiin levisi yhtäkkiä [[yli 9000]] kuvaa, jotka oli muutettu ChatGPT:n avulla [[Studio Ghibli]] -animetyylisiksi.
 
{{tynkä}}
{{tynkä}}
[[Luokka:Tekoäly]]
[[Luokka:Tekoäly]]
[[Luokka: Vuosi 2022]]
[[Luokka:Vuosi 2022]]

Nykyinen versio 30. maaliskuuta 2025 kello 13.07

ChatGPT:n näkemys Northpolen käyttäjistä

ChatGPT on OpenAI:n loppuvuonna 2022 julkaisema tekoälypalvelu. Pääpiirteissään ChatGPT on suureen kielimalliin (large language model, LLM) perustuva chattibotti, jolle voi ulkoistaa tehtäviä joita käyttäjä itse ei viitsi tehdä, esimerkiksi kotiläksyt ja diipadaaparaportit. ChatGPT:n uusimmat versiot lisäksi muun muassa generoivat kuvia ja kommunikoivat puheen välityksellä.

Palvelun kokeileminen on ilmaista, mutta sen laajamittaisempi käyttö ei onnistu ilman kalliita kuukausimaksuja.

ChatGPT on vahvasti sensuroitu ja sen näkemykset ovat vihervasemmiston suuntaan vinoutuneita, mutta peisetti ja asiantunteva Viljamin veli voi monenlaisten temppujen avulla saada tekoälyn sanomaan "neekeri". Melkoista cyberpunkkia.

Vastaavia palveluita on olemassa muitakin, kuten Perplexity, Copilot ja Googlen Gemini. Normaalihomot eivät valtaosin kuitenkaan ole jaksaneet kiinnostua niistä.

Lautakulttuurissa

Erään nyymin kokeilussa ChatGPT ei osannut kertoa, kuka on Ylilaudan perustaja. Sen mukaan Ylilaudan perusti vuonna 2005 henkilö nimeltä Snaksu, jonka henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Nimeä Snaksu on välillä käytetty Sopsystä.

Maaliskuussa 2025 ChatGPT:n kuvanluomisominaisuutta päivitettiin maksavien asiakkaiden osalta. Sen seurauksena internetiin levisi yhtäkkiä yli 9000 kuvaa, jotka oli muutettu ChatGPT:n avulla Studio Ghibli -animetyylisiksi.