Ilmeesi kun väännät ripulia

Meemi.infosta
Versio hetkellä 10. maaliskuuta 2022 kello 15.35 – tehnyt Spora (keskustelu | muokkaukset) (→‎Kuvia)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Tätä meemiä voidaan pitää kulahtaneena. Sillä on joskus ollut oma roolinsa lautakulttuurissa,
mutta sen parhaat päivät ovat jo jääneet. Annammehan sille rauhan.
Varoitus: Tämä artikkeli tai sen kohde saattaa olla pelkkää RIPULIA!

On siis erittäin suositeltavaa, että käännyt 360 astetta pois!


Ilmeesi kun väännät ripulia

Ilmeesi kun väännät ripulia tai ripulimies oli Kuvalaudalla vuoden 2010 alussa nopeasti kulttimaineeseen noussut meemu, jonka on huhuttu karkoittaneen Northpolelle toisen käyttäjän. Valtava paskamyrsky oli taattua, kun koprofobiset nyymit eivät pitäneet yhtään uudesta tulokkaasta. Ripulitulvaa hillitäkseen moderaattorit asettivat "ripuli"-sanaan tunnin autobannit.

Keskustelua on myös herättänyt itse lauseen sanamuoto. Ripuli nimittäin on nestemäistä kakkaa ja toisin kuin kakan kiinteä olomuoto, anime, ripuli pulppuaa yleensä ulos vääntämättä. Näin lause olisi huomattavasti loogisempi muodossa "ilmeesi kun ripuloit". Kuitenkin meemin pakottaminen vääntämis-muodossa on aina ollut nyymien keskuudessa yleisempää.

Kuvan alkuperä

"Ilmeesi kun väännät ripulia?" -kuvan alkuperä oli yksi nyymikuntaa eniten kalvavista mysteereistä, jota metsästettiin yli 2 vuotta tuloksetta. Vähänkin pidempään lautailleet nyymit väittivät tallentaneensa kuvan, mutta yhteisestä sopimuksesta sitä ei jaettu muille. Jonnet huhuilivat sen olevan screenshot The Grifterin yhdestä kohtauksesta. Useita kokonaiskuvia ripulimiehestä postattiin, mutta jokainen todettiin osaltaan käsitellyksi pikselitarkastuksen avulla.

26. elokuuta 2012 yöllä kello 02:22 eräs nyymi postasi croppaamattoman ripulimiehen Ylilaudan /b/:hen. Lanka sai aluksi paljon viestejä, joissa ei uskottu AP:ta ja kuvaa epäiltiin muokatuksi, mutta pian lankaan ilmestyi kuvan alkuperä, eräs MySpace-profiili. Kuva löytyi yhdysvaltalaisen My Own Exodus -nimisen metalliyhtyeen valokuvakansiosta. AP poisti lankansa noin klo 03:30, eikä sitä ehditty arkistoimaan. Lanka oli kuitenkin saatu talteen kymmenen minuuttia ennen sen poistoa.

Kuvia

Linkit