Touhou

Meemi.infosta


Touhou (tai Töhö) on animepelisarja PC:lle. Pelin sisältö keskittyy lähinnä pikkutytöillä avaruudessa lentelyyn ja satunnaisten laserpallojen ampumiseen ja väistämiseen, josta johtuen peleistä itsestään ei kukaan oikeastaan ole kiinnostunut.

Sirkku palasokeri

”ZUN on kynäniska, autistinen pedofiilijuoppo. Pelien musiikit kyhätään häthätää yksinkertaistakin yksinkertaisempien 90-luvulta varastettujen sävelkulkujen ympärille (ZUN hädintuskin osaa musiikkiteorian alkeet) ja pelihahmoiksi tuherretaan tissuttelun ohessa muutama kansantaruista vähän sinne päin kopioitu ja kelvottomasti piirretty loli. Coneissa tuskin pysyttäisiin hereillä, ellei ZUNin ympärillä olisi jatkuvasti lauma faneja estämässä taiteilijaa sammumasta kesken ohjelman. Olutta kuluu mutta ZUNin ainoa tapa käsitellä asiaa on vääntää vitsiä ylenmääräisestä ryyppäämisestään sillä hän ei yksinkertaisesti pysty myöntämään omaavansa ongelmia elämäntapojensa suhteen. Loppujen lopuksi tämän "Japanin suurimman pelimuusikon" ainut ansio lienee se, miten paljon omaa ja muiden aiempaa tuotantoa hän pystyykään kierrättämään.”

-tunnetun "pastatemplaten" mukaan

Sen sijaan useiden animenkatsojien mielestä piirrokset pelin päähahmoista, meidomaisesti, joskin värikkäästi pukeutuvista (fanien tekemissä kuvissa yleensä vähäpukeisemmista) pikkutytöistä, ovat hyvinkin kiinnostavia. Animelangat koostuvatkin usein osittain myös Touhou-hahmojen kuvista. Touhoulle on myös oma lautansa touhou.fi.

Hahmoja

 
Cirno opastaa ulkomaalaisia

Tunnetuin Touhou-hahmo lienee ainakin suomalaisilla laudoilla jääkeiju Cirno, joka on jääkeijuista vahvin. Hänestä käytetään usein suomenkielistä nimiväännöstä Sirkku.

Hahmo Patchouli Knowledge on saanut suomeksi nimiväännös-lempinimen Paksuli, ja hänen vitsaillaan usein olevan niin läski pikkutyttö.

Muuta

Finnish only! -lappua osoittava touhouhahmo tervehti Kuvalaudalla vuosikausia ulkomaalaisia, jotka yrittivät postata Kuvalaudalle ulkomaisista IP-osoitteista.

Eräs jo legendaarikseksi muodostunut tapa suututtaa /a/utisteja on sanoa jotakin Touhou-hahmoa animehahmoksi. Muutamista muista piirrettyjä (pikku)tyttöjä sisältävistä peleistä – kuten Kantai Collection ja Azur Lane – poiketen Touhou-peleistä ei ole koskaan tehty animesarjaa, vaikka hahmot yleensä piirretäänkin erityisesti fanien tekemissä kuvissa animetyylisesti.

Linkit