ES

Meemi.infosta
Versio hetkellä 16. tammikuuta 2024 kello 16.23 – tehnyt Jonne Webber (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
ES-kaappi kaupassa vuonna 2022

”ES - se on jumalten juoma. ES - Jonnen parhain kuoma.”

-Casey Ryback & Katkotut Kädet

”Juodaa ES, pelataa CS XDDDDDDDD”

-Legendaarinen Jonnen neuvo -sitaatti

”Ihan hyvää energiajuomaa...”

-markoboy87

ES eli EuroShopper Energy Drink on energiajuoma, joka jo vuodesta 2008 alkaen on saavuttanut suuren suosion jonnejen keskuudessa. ES tunnetusti pärisee ja korkeilla annostuksilla saattaa aiheuttaa mm. mopolla keulimista ja meemien huutelua. Energiajuomiin on erilaisten auktoriteettien puolesta ryhdytty suhtautumaan kielteisemmin: monet kaupat eivät myy ES alle 15-vuotiaille, ja vanhemmat ratsaavat lastensa reppuja löytääkseen kätkettyjä energiajuomatölkkejä. Kiellot tunnetusti vain kasvattavat energiajuomien haluttavuutta.

ES on edullista. Puolen litran tölkki maksaa ostopaikasta riippuen hieman alle 1,5 euroa. ES myydään K-kaupoissa ja Tokmanneilla. ES oli pitkään Suomen halvin energiajuoma, mutta arvonlisäveron korotuksesta johtuen sen hinta nousi 95 sentistä 1,05 euroon ja myöhemmin 1,35 euroon. Hinnan noususta lähtien Lidlissä myytävä Siti Energ on ollut Suomen halvin laajasti saatavilla oleva energiajuoma 80 sentin hinnallaan. Meemiytensä vuoksi ES on kuitenkin huonosta maustaan huolimatta edelleen erittäin suosittu energiajuoma.

Kun ES lantraa Megaforcella, syntyy Gigaforce, tuima yhden litran energiajuoma.

ES ei noudata suomen kielen kielioppisääntöjen normeja, vaan se taivutetaan aina "ES" ja lausutaan /e:äs'/

Yksi kuuluisimmista ES-tribuuteista on nimimerkin Lentokone12 YouTubeen lataama kappale, jossa hän päristelee ES-tölkit käsissään.

Vaikutus suomalaiseen lautakulttuuriin

ES esiintyy keskeisenä osana useammassa suuressa kotimaisessa meemissä, kuten esim. Spurdossa, Lörs Lärässä sekä tietysti Jonnessa, jonka vuoksi ES on noussut kulttiasemaan. Vuonna 2009, kun ES oli meeminä vahvimmillaan, syntyi Kuvalaudalla ES-Essi, piirroshahmo tytystä joka juo ES. Essiä ja Essistä piirrettyä fanitaidetta varten perustettiin hetkeksi jopa oma lauta, Essilauta.

Kuvia

Videoita