Neljäs kalapuikko

Meemi.infosta
Tätä meemiä voidaan pitää kulahtaneena. Sillä on joskus ollut oma roolinsa lautakulttuurissa,
mutta sen parhaat päivät ovat jo jääneet. Annammehan sille rauhan.

Neljäs kalapuikko viittaa vuonna 2009 Vantaankosken yläasteella tapahtuneeseen selkkaukseen, josta syntynyt ruoka-aiheinen meemi keräsi paljon huomiota Kuvalaudalla.

Aikansa meemitapaus

Tapahtumat saivat alkunsa, kun muuan jonne otti lautaselleen neljännen rapean kalapalan, jonka myöhemmin laajalti raportoitiin mediassa virheellisesti olevan kalapuikko, mistä tapauksen nimi juontuukin. Kuitenkin ruokalan sääntöjen mukaan kalaa oli sallittua ottaa enintään kolme palaa. Jonne kieltäytyi laittamasta neljättä kalapalaa takaisin linjastoon, koska se oli jo perunamuusissa ja kastikkeessa. Tämä johti välikohtaukseen, jossa jonnen tarjotin tippui lattialle kun opettaja tarttui tämän olkapäähän. Opettajat käskivät jonnea siivoamaan sotkun, mutta jonne kieltäytyi. Tämän johdosta opettajat kutsuivat kouluun poliisipartion, jonka saapuminen sähköisti tunnelman mellakan partaalle. Oppilaat riehuivat, heittelivät roskia käytäville ja ainakin yksi ikkunakin rikkoontui. Tapahtumia käsiteltiin monessa langassa Kuvalaudalla ja niistä öyhötettiin lampaidenkin keskuudessa pitkään; neljännestä kalapuikosta syntyi lyhyeksi aikaa tunnettu meemi.

Pari viikkoa myöhemmin kalapuikkojonne myös pelleili koululla kaveriltaan lainaamallaan käsiaseen näköisen tupakansytyttimen kanssa ja osoitteli sillä toista kaveriaan, minkä seurauksena poliisi evakuoi koko koulun.

Vantaankosken koululla esiintyi myöhemmin myös muita ongelmia, kuten ilkivaltaa ja sisäilmaongelmia, ja se suljettiin lopulta vuonna 2019 ja purettiin vuoden 2021 alussa. Rip in peace.

Nykypäivän jonnet eivät nuoresta iästään johtuen muista koko tapausta.

Kuvia

Videoita

Linkkejä