Tietomurtoviikko

Kohteesta Meemi.info
(Ohjattu sivulta Jutta Urpilaisen kotisivut)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poliisitutkii.gif


126127086993.gif
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Fobban tarkkailussa! Töhrijät palkitaan erittäin kuumottavalla nettivinkillä.


Tietomurtoviikko aiheutti Kuvalaudalle ennennäkemätöntä mediahuomiota.

Tietomurtoviikko oli tapahtumajakso Kuvalaudan aikana, jolloin Viljamin veljeksi epäilty hakkeri julkisti useiden sivustojen salasanoja nyymeille, joista tunnetuimmat lienevät Kuvalaudan /epic/istä löytyvät Jutta Urpilaisen ja Eero Heinäluoman sivut sekä Älypää-paskamyrsky. Tietomurtoviikko aiheutti Kuvalaudalle ennennäkemätöntä julkisuutta Iltalehden ja muiden roskalehtien pidellen raidauksen kohteet ja Kuvalaudan jatkuvasti otsikoissa.

Tietomurtoviikon tapahtumia

Jutta Urpilaisen sivut

Tietomurtoviikko sai alkunsa 20.3. kun kuvalaudalle vuodettiin hallintapaneelin salasanat. Lanka stickyttiin ja nyymit ryntäsivät töhrimään sivuja.

Eero Heinäluoman sivut

Eero Heinäluoman kotisivut hakkeroitiin osana tietomurtoviikkoa. Eräs anonyymi onnistui saamaan haltuunsa sivujen hallintapaneelin käyttäjätunnuksen ja salasanan, ja postasi ne Kuvalaudalle maaliskuun 21. päivänä. Sivuista tehtiin sellaiset, millaista luulisi anonyymeiltä syntyvän: spudroilua, avaruuskulttuuria, meemuja ja copypastaa.

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan "Etusivulle on kirjoitettu törkeyksiä, ja Heinäluoman linkkisivulle on riimitelty räppiä."

Kyösti Karjulan sivut

Keskiviikkona anonyymit herrasmiehet kävivät Kyösti Karjulan sivuston kimppuun. Koska raidiketju luotiin (ja poistettiin kyttä juttu -pelkoisten modien toimesta) sillä aikaa, kun jonnet olivat koulussa, raidista tuli varsin eeppinen.

Samassa raidien sarjassa myös Eero Heinäluoman ja Jutta Urpilaisen sivustojen salasanat murrettiin ja vuodettiin Kuvalaudalle.

Kuvagalleria

Katso myös

Linkit