Meemi.info

Meemi.infosta
Versio hetkellä 3. tammikuuta 2024 kello 09.49 – tehnyt Spora (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Meemi.info
URL: https://meemi.info
Slogan: Kaikenkattava meemitietokirja - Huononee päivä päivältä.
Kaupallinen? Ei
Kielet: suomi
Luonut: Sopsy, Joose, Bordelli, Hobitti
Perustamisajankohta: 4. maaliskuuta 2011
Nykyinen omistaja Lauta Media Ltd
Rekisteröinti: Vapaaehtoinen; vaaditaan sisällön muokkaamiseen
Juutalaisten omistuksessa? Kyllä

Meemi.info on internetissä julkaistava ilmainen vapaaseen lautakulttuuriin liittyvän sisällön tietosanakirja, joka perustuu wiki-tekniikkaan. Meemi.infosta oli aikoinaan myös englanninkielinen versio, mutta on nykyään yksikielinen. Meemi.infon sisältö on vapaaehtoisten memeologien kirjoittama, ja se on vapaa Creative Commons Attribution/Share-Alike License -lisenssin mukaisesti mukaisesti. Meemi.infoa ylläpitää Admin.

Meemi.infon historiaa

Meemi.info on sukua 2010 perustetulle Kuvalautawikille, jonka tavoitteena oli avoin meemitietosanakirja, joka tuotettaisiin vertaisarvioinnin kautta. Kuvalautawiki epäonnistui, sillä se koki äkillisen kuoleman Jogiin86-kyttäjutun ansiosta.

Meemi.info lähti liikkeelle virallisesti suomenkielisenä hankkeena 4. maaliskuuta 2011, vain kymmenen vuotta Wikipedian jälkeen. Alun perin Meemi.infoa pystyi muokkaamaan kuka vain myös ilman rekisteröityä käyttäjää, mutta liiallisen häiriköinnin johdosta muokkaaminen muutettiin myöhemmin mahdolliseksi vain rekisteröityneille käyttäjille. Englanninkielinen Meemi.info perustettiin virallisesti 17. toukokuuta 2012, ja se oli toiminnassa vuoteen 2015 asti.

Meemi.infon alkuperäinen versio lakkasi toimimasta alkusyksystä 2015. Sivusto perustettiin uudelleen loppuvuonna 2016, jolloin suurin osa alkuperäisestä artikkelisisällöstä palautettiin, lukuun ottamatta joitakin meemeihin liittymättömiä artikkeleita.

Rahoitus

Taiteilijan näkemys Administa

Meemi.info saa rahoituksensa Jewmedia Foundationin kautta. Vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä kulut olivat noin 8,75 miljoonaa euroa, josta laitteistokulut muodostivat noin 10 %, Adminin "muut kulut" noin 90 prosenttia. Säätiö kerää varansa lahjoituksina.

Vuonna 2012 RKP lahjoitti Jewmedia-säätiölle yli 9000 Yhdysvaltain dollaria eli noin 7 miljoonaa euroa ilman erityisehtoja. Lahjoitus kattaa noin viidesosan vuoden 2012 budjetista.