Siirry sisältöön

Ero sivun ”Jonne” versioiden välillä

Meemi.infosta
Ei muokkausyhteenvetoa
(ei mitään eroa)

Versio 19. maaliskuuta 2022 kello 20.38

Jonnen neuvo -makrosta tuttu jonne.

Ylilauta on sivusto, jonne menen aina katsomaan hauskoja kuvia”

-Kysyttyä jonnen tavoista lautailla

”jätkä on 20v ja selaa/toimii modena ylilaudalla. itse olisin pano hommissa”

-jonne huutelee


Jonne on perus- tai ammattikoulua (tai lukiota) käyvä teinipoika, joka terrorisoi ympäristöään viritetyllä mopolla polkupyörällä ja juo energiajuomia, kuten ES:ää. Jonneilla on myös tyypillinen tapa huudella meemejä koulun käytävillä. Jonne tykkää pelata myös CS:ää ES-höyryissä JA KIRJOTTAA YLILAUDAL CAPSIT PÄÄL :D:D:D. Naispuolista jonnea kutsutaan jonnaksi. Vastoin yleistä luuloa, vanhahomot harrastavat useasti jonneilua yrittäen saada jonnet näkemään itsensä tyhmänä ja purilaiset raivon partaalle. Jonneviha on purkautunut pedofiilinyymeillä seksuaalisesti Kuvalaudan ajoilta asti söpöt jonnet -lankoihin, jotka ovat johtaneet kyttäjuttuihin.

Historia

Joskus kauan sitten, kun kaikki oli vielä paremmin, eräs anonyymi teki langan, jossa hän paljasti saaneensa selville, miksi Kuvalaudan taso on niin huono. Hän oli saanut selville eräällä IRC-kanavalla irkatessaan, että kaikki kuvalaudan modet ja useimmat käyttäjätkin olivat myös Jonnewebin ahkeria selaajia. Useat anonyymit kauhistuivat ja sitten raivostuivat tästä paljastuksesta.

Jonnejen määrä nousi huomattavasti, kun Jonnewebin etusivulle ilmestyi uutinen "Jonneweb ja Kuvalauta aloittavat yhteistyön. Kuvalauta.fi on "herrasmiesten taidekuvasivusto", jonka pääasiallisena keskustelunaiheena ovat kalat ja karhut. Erityiskiitos yhteistyön mahdollistamisesta kuuluu Kuvalaudan keskustelupalstan käyttäjälle "Anonyymi", joka on ahkerasti levittänyt tietoa Jonnewebistä.". Alun vakavan liiketoiminnan jälkeen jonneista on tullut eräs tärkeä osa meidän kaikkien lautailukokemusta.

Tosin on väitetty, että vanhahomojen jonnekammo johtuu lähinnä huonosta lapsuudesta.

Jonnen neuvo -kuvasta tuttu sekä monissa jonneen liittyvissä kuvissa esiintyvä henkilö on nimeltään Atte Toikka (k. 2019, rip in peace). Tämä oli Malminkartanosta kotoisin oleva rap-artisti, joka lauloi Laulavat kulkurit -nimisessä rap-yhtyeessä. Monet hänestä pyörivät kuvat on otettu vuosia sitten. Reportaasinyymin haastattelun mukaan Jonnen neuvo-kuva on otettu hänen ollessaan yhdeksänvuotias. Toikkaa pidetään jonneilun esikuvana.

Jonnen vaikutus suomalaiseen lautakulttuuriin

Eräs anonyymi Ylilaudalla esitti kerran teorian, jonka mukaan Jonne olisi toiminut eräänlaisena esimeeminä, johon kaikki suuret kotimaiset meemit pohjautuvat. Kyseinen teoria vaikuttaa yllättävän järkevältä, koska esim. Spurdo:ssa sekä Lörs_lärä:ssa esiintyy joitain Jonne-meemin piirteitä (etenkin spurdossa, jossa ES-energiajuoma on yleensä keskeisenä osana). Muun muassa Spurdo-meemin kehityksen perusteella Jonne-meemistä oli tullut yleinen viimeistään vuonna 2008, siis kauan ennen monien suurten myöhempien meemien syntyä.

Tuntomerkkejä Jonnen tunnistamiseksi

Jos epäillyn Jonnen kirjoittamassa tarinassa mainitaan vähintään neljä kertaa ES, on tämä kriteeri täytetty.
  • CS
Jonnet tunnetusti suosittua Counter-Strike FPS-peliä, jossa legendaarinen Satama kotka esiintyy.
Jos tarinassa on vähintään yksi, mielellään useampi, edellämainittu henkilö, tämä kriteeri on täytetty.
  • ALLCAPS
EI VITTU VILJAMIN VELI OPETTI MEIDÄT KOODAA EI JUMA MEISTÄ TULEE KUULUISII XD
Vitut iästä, jokainen joka tällaisella uskaltaa ajaa, täyttää tämän kriteerin.
Kertoo kyvyttömyydestä kunnolliseen suomen kielen tuottamiseen oikeine välimerkkeineen ja sivulauserakenteineen.
  • Syntynyt 1990 ja 2000-luvulla
Permajonne. Päätettiin jo Kuvalaudan aikoina.

Lisäpisteitä saa ylenpalttisesta hymiöiden käytöstä, ärsyttävästä kielenkäytöstä sekä kiroilusta. Kannattaa huomioida, että Jonnelta vaikuttava henkilö on mitä todennäköisimmin oikeasti kuitenkin jonneilija.

Viikon Jonne-palkinto

Viikon Jonne-palkinto on nimestään huolimatta päivittäin jaettava palkinto viikon tietyn hetken jonneimmalle postaajalle. Palkintoja on jaettu tiedettävästi jo Kuvalaudan ajoilta ja ne aiheuttavat monesti närää pikkuvanhoissa ja henkisesti epävakaissa henkilöissä, joilla on ollut mitä ilmeisimmin traumaattinen lapsuus.

Aiheesta muualla